Често задавани въпроси

Какви са цените за игра?

Цената на играта зависи от броя играчи.

  1. при отбор от двама посещението струва: 100 лв.(по  50 лв. на човек)
  2. при отбор от трима - 135 лв.(по  45 лв. на човек)
  3. при отбор от четирима - 152 лв.(по  38 лв. на човек)
  4. при отбор от петима - 180 лв.(по  36 лв. на човек)

Как да направя резервация?

Резервация може да направите в  системата ни за резервации. При записване е нужно да заплатите с карта цялата сума или капаро от  50 лв.. При заплатено капаро доплащането може да се осъществи на място преди началото на играта.

Какво е работното време на стаята?

Стаята се отваря от оператор при направена резервация в системата за запазване на час, като най-ранния час в системата за резервации е 11:00, а най0късния – 21;00. За да играете, е необходимо първо да се регистрирате. Ако желаете да играете в рамките на текущия ден, позвънете на +359 897 326 800, за да получите потвърждение за играта.

Къде се намира стаята?

BioXcape се намира в град София, на бул. „Цар Освободител“ №1. Входът към стаята е на гърба на Природонаучния музей, разположен в Царската градина.

Как да постъпя, ако не мога да използвам часа за резервация?

Необходимо е да се свържете с нас най-малко 48 часа преди направената от Вас резервация за игра. Ще имате възможност да изберете нов ден и час за игра.

Може ли да влезем в стаята с мобилно устройство?

Не, всякакви телефони, камери, микрофони, записваща и друга подобна техника е забранена. Преди началото на играта ще оставите нещата си при нас и ще ги получите в края на приключението. Замисълът на тази мярка е да се потопите изцяло в играта; освен това по този начин ние целим да предотвратим разпространението на визуални материали, които биха могли да разкрият атмосферата и да развалят преживяването за следващи отбори.

Каква е продължителността на посещението?

Обикновено играта продължава до 70 минути. Учтиво Ви молим да дойдете между 10 и 15 мин. преди уговореното начало, за да Ви запознаем с условията за игра и да бъдете инструктирани.

Стаята подходяща ли е за деца?

BioXcape е подходяща за самостоятелно участие за деца над 13 г. На тази възраст те вече могат да участват активно в решаването на загадките и в отборната игра без родителска помощ. Децата под тази възраст също ще се забавляват в стаята, но е нужно да са придружени от родител или друг възрастен.

Нужна ли ми е предварителна подготовка преди посещението в стаята?

Не, не е нужно да имате някаква предварителна подготовка или специални знания, за да играете. Подгответе се с добро настроение, въоръжете се с логика и бъдете готови да научите интересни факти за околната среда и климата.

Какво става, ако времето ни изтече, а ние не сме приключили?

Операторът на стаята ще Ви уведоми, когато остават 10 минути, но дори да не успеете във фиксираното време, ще Ви оставим да разрешите всички загадки. Молим Ви единствено да дойдете 10–15 мин. преди началото на посещението си, за да не възпрепятствате отбора след Вас при евентуално закъснение.

Може ли да излезем по всяко време?

Играч, който се почувства зле или иска да прекрати участието си, може да го направи по всяко време като сигнализира на оператора.

Може ли да се състезаваме, като се разделим на два отбора?

Обичайно това се случва, когато организираме тийм билдинг или личен празник. Имате възможност да се състезавате с Ваши колеги и приятели, като класирането е по време. Двата (или повече) отбора трябва да влязат в последователни часове.

Играта записва ли се? След края можем ли да видим запис или снимки?

Играта не се записва. Има постоянно видеонаблюдение от администратор. След играта всеки отбор бива сниман, като изображението ще бъде качено в социалните ни мрежи или по Ваше желание ще го получите на електронната поща, с която сте се регистрирали.

Подходяща ли е играта за тиймбилдинг или рожден ден?

Да, разбира се! BioXcape Ви дава неповторимата възможност да работите в екип и да развивате комуникационните си умения и логическо мислене, докато се забавлявате. Ако имате конкретни въпроси, моля, свържете се с нас на посочените в сайта координати.

Подходяща ли е играта за подарък?

Абсолютно! Може да закупите ваучер за игра като подарък за Ваш близък. Не забравяйте обаче, че това е отборна игра и ще са нужни допълнителни играчи.

Какви са правилата за връщане на предплатени суми?

Възстановяване на предплатена сума за игра е възможно единствено след писмено уведомяване на наш служител по имейл не по-късно от 48 часа преди направената от Вас резервация. При неявяване на клиенти в резервирания от тях ден и час заплатената от тях сума не подлежи на възстановяване. Депозитът от 50 лв. не подлежи на възстановяване, но в случай че ни уведомите не по-късно от 48 часа преди направената от Вас резервация, ще бъде уговорен нов ден и час за посещение. Ако не желаете да промените своя ден и час за посещение, заплатили сте цялата сума за игра и сте ни уведомили в срок от минимум 48 часа преди играта, ще ви възстановим разликата между пълната сума за игра и депозита.

В зависимост от метода на плащане, заплатените суми ще бъдат възстановени по различен начин.

Ако сте заплатили по банков път онлайн, то в 14-дневен срок средствата ще Ви бъдат възстановени в банковата сметка, от която е извършено плащането. В случай че сте заплатили по банков път с вносна бележка в банка, то трябва да пазите този документ, за да Ви възстановим сумата в брой на място в нашия офис.

Ако сте заплатили на място в стаята, то трябва да ни посетите отново, като трябва да ни предоставите касовата бележка, за да Ви възстановим сумата в брой на момента. Ако сте заплатили с кредитна/дебитна карта, то в 14 дневен срок сумата ще Ви бъде възстановена по картата, от която е направено плащането.